Kierunek Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności

Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności

 

Szanowni Państwo,

Witamy na stronie internetowej kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności

Instytut Nauk Technicznych od 2012 roku prowadzi studia I stopnia inżynierskie w trybie stacjonarnym na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności w zakresie trzech specjalności: technologia żywności, technologia gastronomiczna i edukacja żywieniowa oraz dietetyka. Na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności studenci nabywają wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz produktów gastronomicznych, poznając zasady przygotowania, przetwarzania, utrwalania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu.

Studenci nabywają również wiedzę i umiejętności związane z oceną jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego surowców, półproduktów i wyrobów gotowych.

Studia trwają 3,5 roku i kończą się obroną pracy i uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera. Studia na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności mogą odbywać się również według indywidualnego systemu studiowania. Jest to atrakcyjna oferta w szczególności dla osób pracujących.

[Więcej informacji o kierunku studiów]


Lokalizacja Instytutu Nauk Technicznych


Instytut Nauk Technicznych
ul.Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1 E
37-700 Przemyśl

Kontakt:
tel. (16) 735 52 62
e-mail: bipz@pwsw.pl

Instytut położony jest w nowoczesnym budynku Kolegium Technicznego PWSW na Bakończycach

Lokalizacja Instytutu Nauk Technicznych w Google Maps

Władze Instytutu


Dyrektor Instytutu

dr inż. Wioletta Tomaszewska-Górecka
Kolegium Techniczne parter pokój 1.7

Kierownik Zakładu Bezpieczeństwa i Produkcji Żywności

prof. dr hab. inż. Grazyna Jaworska
Kolegium Techniczne pokój 2.13

 

Sekretariat Instytutu


Kolegium Techniczne
ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1 E
Parter pokój 1.9,
37-700 Przemyśl
tel. (16) 16 735 52 52
e-mail: inz-srod@pwsw.pl

Godziny pracy Sekretariatu: od poniedziałku do piątku 7.30 – 15.30
Godziny przyjmowania studentów: poniedziałek, wtorek, środa, czwartek 10.00 – 14.00
(w piątek sekretariat nieczynny dla studentów).

Współpraca


W ramach współpracy z instytucjami na terenie miasta Przemyśla pracownicy Instytutu Nauk Technicznych zatrudnieni na kierunku Bezpieczeństwa i Produkcji Żywności współpracują z innymi ośrodkami akademickimi i przedsiębiorstwami:

  • Uniwersytetem Rzeszowskim
  • Wojewódzką Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Rzeszowie
  • Restauracją Zamkową w Krasiczynie
  • Zespołem Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu
  • I Liceum Ogólnokształcącym im. Juliusza Słowackiego w Przemyślu

Kierunek w mediach społecznościowych


Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony na Facebook’u: