Aktualności

26 kwietnia 2017

I edycja projektu – Kształcenie zawodowe szansą dla Ciebie

We wtorek 25 kwietnia 2017 r. młodzież z klas technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych wraz z nauczycielami z ZSU-HiG w Przemyślu gościło w Instytucie Nauk Technicznych (INT) na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności PWSW w ramach projektu „Kształcenie zawodowe szansą dla Ciebie”. Zajęcia mają na celu rozwijanie zainteresowań uczniów, które prowadzą wykładowcy wyższych uczelni… Czytaj więcej »

22 kwietnia 2017

Wykłady Otwarte z zakresu żywności

Wykłady Otwarte z zakresu żywności trwają! Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na Wykłady Otwarte w Instytucie Nauk Technicznych z zakresu żywności organizowanych przez kierunek Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności. Tematy wykładów przedstawiamy poniżej. Proszę wybrać interesujacą dla siebie prelekcję i przybyć do Instutytu. Czekamy przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1E w Przemyślu.  

5 kwietnia 2017

Pasja studenta II roku BiPŻ – Piwowarstwo

Studenci II roku BiPŻ wraz z Kołem Naukowym BiPŻ pod kierownictwem studenta Krzysztofa Miśniaka oraz pod okiem pani mgr Danuty Olejarki przeprowadzili pierwsze w tym roku akademickim warsztaty z browarnictwa! Cieszymy się, że nasi studenci rozwijają swoje zainteresowania związane z produkcją żywności i zarażają swoją pasją innych! Życzymy wytrwałości i sukcesów. Kolejna edycja zapowiada się… Czytaj więcej »

4 kwietnia 2017

Obrona pracy dyplomowej studenta Mechatroniki Kamila Olejarskiego

W dniu 30.03.2017 odbyła się obrona pracy dyplomowej studenta Mechatroniki Pana Kamila Olejarskiego, której tematem był “Projekt pojazdu dwukołowego z wykorzystaniem systemu cad”. Jej promotorem był mgr Lesław Kołcz. Aktualnie już inżynier Kamil Olejarski na codzień zajmuje się konstrukcją takich pojazdów, jego dzieła można było podziwiać na wernisażu pt. “Sztuka na dwóch kółkach” zaś zainteresowanych… Czytaj więcej »

15 marca 2017

Wizyta studentów INT na 25 Targach Stomatologicznych KRAKDENT

W dniach 8-10 marca 2017 studenci Instytutu Nauk Technicznych wraz z studentami z programu ERASMUS oraz Panem mgr. Edwardem Darzyckim odwiedzili 25 Targi Stomatologiczne KRAKDENT. W ich trakcie studenci mieli możliwość zapoznania się z najnowszysmi urządzeniami stosowanymi w protetyce dentystycznej takim jak frezarki oraz drukarki 3D producentów takich jak ZirkonZahn i Sirona.

3 marca 2017

Zawody w drezynkowaniu

W dniu 3 kwietnia 2017 odbyły się zawody w drezynkowaniu zorganizowane przez studentów Inżynierii Transportu i Logistyki we współpracy z Linią kolejową 102. W wydarzeniu tym wzięli udział uczniowie z 3 szkół ponadgimnazjalnych CKZiU nr 1 w Przemyślu, I liceum Ogólnokształcącego im. Juliusza Słowackiego w Przemyślu i Technikum nr 8 w Przemyślu. Uczniowie walczyli w… Czytaj więcej »

11 lutego 2017

Pierwsze obrony prac dyplomowych na kierunku BiPŻ

W dniu 10 lutego 2017 roku odbyły się obrony prac dyplomowych studentów Bezpieczeństwa i Produkcji Żywności. Nasi studenci, a raczej już absolwenci są wyjątkowi, ponieważ wpisali się w historię jako pierwsi, którzy podjęli się zdobycia tytułu inżyniera na naszym kierunku. Serdecznie gratulujemy świeżo upieczonym Inżynierom i życzymy dalszych sukcesów!

7 lutego 2017

Kursy kulinarne w PWSW

Zapraszamy na kursy kulinarne organizowane przez PWSW na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności w zakresie zdrowego i nowoczesnego przygotowania produktów spożywczych z surowców naturalnych. Kursy są skierowane do osób zainteresowanych zdrowym żywieniem, osób pracujących w gastronomii, nauczycieli prowadzących zajęcia z zakresu żywienia oraz innych instytucji, które chcą doszkolić pracowników. Zapisy trwają!! Terminy i tematykę kursów… Czytaj więcej »

18 marca 2016

Pokaz sprzętu do zabiegów DDD prowadzonych w zakładach produkcji żywności

W dniu 16 marca 2016 studenci kierunku bezpieczenstwa i produkcji żywnosci uczestniczyli w praktycznym pokazie zabiegów DDD realizowanym przez  Firmę DDD Kamil Stachura ul. Sułkowskiego 4 37-700 Przemyśl. Przedmiotem  pokazu  było przedstawienie praktycznych zasad zabiegów dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji oraz zapozanie się ze  sprzętem i urządzeniami do prowadzenia tych zabiegów. Tematem przewodnim pokazu była prezentacja… Czytaj więcej »